Η 81χρονη Αυστραλή Έιβις Πιρς πρώην πρωταθλήτρια ποδηλασίας έκανε χιλιάδες χιλιόμετρα από την μακρινή πατρίδα της για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, UCI Rhodes Gran Fondo, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί από την προσεχή Παρασκευή 21 Απριλίου έως και την Κυριακή 23 Απριλίου 2017.

Στα 81 της χρόνια προφανώς το… λέει η καρδιά της, αλλά και τα πόδια της, αφού θα πάρει μέρος τόσο στον αγώνα αντοχής (περισσοτέρων των 90 χιλιομέτρων) όσο και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 20 χιλιομέτρων της Κυριακής.

Ανεξαρτήτως κατάταξης στην ηλικιακή κατηγορία της (65+ ετών) η κ. Πιρς είναι ήδη νικήτρια. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, που αρχίζει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή, θα πάρουν μέρος περίπου 190 ποδηλάτες από 24 χώρες.

Διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον δήμο Ρόδου, τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Ροδήλιο», τη Sport Tour Hellas, τη Rodos Cycling υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ